Compromís per Alzira denuncia que ja s’han anunciat diferents usos per a eixe espai, no se defineix clarament el seu ús i, a més a més, encara no han pogut visitar les obres i l’ús

Alzira, a 6 de novembre de 2014.

La Parrilla  (2)L’edifici de “La Parrilla”, l’antic Casino Republicà construït als anys 30 del segle XX, fa més de 2 anys que es va anunciar la primera actuació per a la seua rehabilitació. Estava inicialment previst per a donar-li un ús sociocultural i actualment es troba amb les obres parades.

L’estiu de l’any passat ens assabentarem que el que volia ubicar-se a La Parrilla era l’Escola d’Adults. Finalment se descartà la ubicació pels motius de sobra ja coneguts.

Uns mesos després, en febrer d’enguany, va visitar Alzira l’encara Conseller de Justícia Serafín Castellano. Donada la situació crítica de la seu del Jutjat del Penal nº 15 de València de la Plaça Generalitat, amb falta d’espai físic per al treball i amb insuficiència de personal en la plantilla, es va comentar de traslladar-lo la Sra. Alcaldessa d’Alzira va oferir el Palau de Casassús per al trasllat del Jutjat. Aquesta ubicació quasi immediatament va ser descartada i la penúltima notícia és que l’Ajuntament va proposar el trasllat a l’edifici de La Parrilla – a la primera planta.

En aquesta qüestió, des de Compromís per Alzira, hem presentat una moció que no ha volgut tractar-se pel PP i varies preguntes que no s’han contestat per conèixer si des de l’Ajuntament d’Alzira s’ha fet alguna gestió amb la Conselleria de Justícia per tal de cedir la primera planta de La Parrilla per al Jutjat Penal nº 15 de València, i si des de Conselleria s’ha contestat alguna cosa al respecte. De moment no tenim constància de cap novetat al respecte encara que ens varen dir que estan les obres en marxa per aquesta finalitat (de fet, la titular del Jutjat ens va comentar que va visitar les obres de La Parrilla). La última notícia l’ha comentada Bastidas al programa “L’Alcaldessa respon”, on ha dit que s’ha fet una proposta a Conselleria oferint un local però no ha especificat quin.

Per a “rematar la jugada”, el passat 30 d’octubre coneguerem la notícia que Bastidas i el President de la Junta Local Fallera han acordat que el un nou Museu Faller estiga fet l’any 2015. El regidor de Cultura, Carlos Correal, ha declarat que l’equip de govern baralla altres instal•lacions, entre elles La Parrilla que es troba, actualment, en fase de rehabilitació. La seua cèntrica situació unida a la seua ampla superfície distribuïda, en tres plantes fan que este antic immoble siga el principal candidat, matisant que també es barallen varios llocs.

Des de Compromís per Alzira considerem que tot açò és un clar exemple de la improvisació amb la que actua el govern d’Elena Bastidas. A més a més, hem demanat en reiterades ocasions poder visitar les obres de La Parrilla i encara estem esperant, el PP dona la callada per resposta. El que demanem és conèixer si l’equip de govern té ja pensats els lloc per al Jutjat del Penal i per al Museu Faller – que tal vegada podria ser millor un Museu de la Festa que incloguera totes les que celebrem a Alzira.

El més important és que el PP d’Alzira ha de deixar d’improvisar, que Bastidas deixe d’actuar en clau electoralista per acabar coses abans de les eleccions municipals i ha de prendre’s més seriosament les necessitats del nostre poble ja que fan falta instal•lacions dignes tant per a una cosa com per a l’altra.

Diego Gómez
Compromís per Alzira