Diego Gómez: “El servei d’autobusos, amb una duració de quinze anys, deuria ser decidit pel nou govern. No obstant, presentem diverses propostes per a millorar aquest servei i que puga arribar als polígons industrials, treballadors de l’Hospital i les principals urbanitzacions d’Alzira”.

Alzira, 25 de novembre de 2014.

Des de Compromís per Alzira, després d’estudiar els plecs de condicions tècniques i administratives que ha de regir el servei municipal de transport públic de viatgers per als pròxims dotze anys (amb la possibilitat de pròrroga per tres anys més), hem de manifestar, en primer lloc que, tenint en compte la seua importància econòmica – més de 8 milions d’euros- i la hipoteca que suposa per a futurs governs de la ciutat deuria deixar-se la seua contractació per a després de les eleccions del mes de maig de 2015, prorrogant l’actual servei amb l’actual empresa concessionària, tal i com està previst contractualment.

En segon lloc, aquest plec pareix haver-se fet a la mesura de l’actual concessionari. Ha estat Compromís qui va defendre als treballadors de l’antiga Cooperativa que perderen tots els seus drets d’antiguitat amb la contracta aprovada pel PP i que ara es rectifica.

En tot cas, des de Compromís per Alzira presentem distintes propostes de millora del procés de selecció i del servei que seran votats en la Comissió Informativa i en el Ple de dimecres. Concretant, les propostes són:

1.- Sol•licitem que en la Mesa de Contractació s’incorpore un membre en representació dels partits de l’oposició en ares de la transparència i millor control del procés de selecció.

2.- Considerem que, per a una millor eficàcia i mobilitat en el transport, els nous autobusos previstos per a renovar en els pròxims tres anys, siguen de tamany mitjà, podent adquirir-se cinc en lloc de quatre i que tinguen un sistema de funcionament ecològic.

3.- Que es valoren, com a millores de les empreses que es presenten, ofertar noves rutes als polígons industrials de la ciutat (Carretera Albalat i Tisneres), així com un servei especial dels treballadors de l’Hospital – de l’estació de Renfe a l’Hospital- i a les urbanitzacions més importants com el Racó i el Respirall, a través de convenis singulars.

4.- Acomodar l’horari a les necessitats reals del servei, reordenant el mateix de manera més efectiva. No suprimir el servei específic del transport escolar que ara es pretén compaginar amb la línia 3 en ser horaris de major freqüència en la seua utilització.

5.- Implantar cada any campanyes informatives i de foment d’utilització de l’autobús públic com a mitjà alternatiu al vehicle privat. Efectuar enquestes periòdiques públiques d’opinió del servei.

6.- Incorporar als plecs un règim complet de drets i obligacions de l’empresa concessionària que ara no existeix.

7.- Modificar el criteri introduït en els plecs sobre que al base o dipòsit dels autobusos es troben a una distància màxima de 5 kilòmetres d’Alzira, ampliant la distància per a que un major nombre d’empreses puguen presentar la seua oferta en igualtat de condicions.

Diego Gómez
Compromís per Alzira