Diego GómezGómez: “Hem presentat escrit davant la Delegació de Govern per a que estudie el tema per si es tracta d’un acte nul per incompliment de l’estabilitat pressupostària.”

Alzira, 22 de gener de 2015

El passat 30 de desembre de 2014, es va celebrar Ple Ordinari a l’Ajuntament d’Alzira on l’equip de govern del PP va aprovar dos punts importants: El nou acord de pagament del just preu derivat dels terrenys de l’Hort de Redal i la incorporació al Pressupost Municipal per a l’exercici 2015 de la concertació de l’operació de crèdit per a fer front a eixe pagament i que ascendeix a un import de 7.766.742 €.

En el debat del Ple ja comentarem que consideràvem que aquest acord lliga de mans i peus a l’Ajuntament d’Alzira, tant ara com per al futur ja que suposa pagar aproximadament 1 milió d’euros fins el 2019. Des de Compromís per Alzira critiquem les presses en aprovar aquesta solució a les acaballes de la legislatura.

Hem presentat escrit davant la Delegació de Govern per a que estudie el tema per si es tracta d’un acte nul per incompliment de l’estabilitat pressupostària. I ho hem fet perquè a la documentació del Pressupost per al 2015 es reconeix que no es compleix la regla de despesa ni l’estabilitat pressupostària.

Bastidas i el PP amaguen tres aspectes sobre aquest tema: En primer lloc que l’Ajuntament d’Alzira pagarà més diners per l’expropiació del que correspondria en un principi per no haver atés puntualment el que es va pactar l’any 2010 amb els anteriors propietaris. En segon lloc perquè caldrà aprovar un Pla econòmic financer que segurament suposarà retalls de despeses o serveis o augment d’impostos. I en tercer, que, encara que el nivell de deute no superarà el que la llei exigeix, es queda només 5 punts per baix, en el 70 % (d’aquesta manera augmentarà en 16 punts ja que l’Ajuntament estava en el 54 % d’endeutament).

En una altra qüestió relacionada amb l’Hort de Redal, concretament amb la Comissió Especial d’Urbanisme que es va celebrar el 31 de desembre de 2012 a la Casa de la Cultura, des de Compromís per Alzira hem tornat a demanar que se’ns facilite la còpia de la gravació de la mateixa. Cal recordar que la proposta de gravar la Comissió va partir de la Sra. Bastidas i, després de dos anys encara no se’ns ha facilitat després de haver-ho demanat en diverses ocasions, tant per escrit com oralment als precs i preguntes del Ple. El que també hem demanat és que es publique a la web institucional de l’Ajuntament per a públic coneixement de la població.

Diego Gómez
Portaveu G.M. Compromís Alzira