Adelaida, Diego i MoreraGómez: “Si al final havia d’ubicar-se en el edifici de la Parrilla, amb el museu faller, el llar dels jubilats i ara la falla del Mercat pensem que, una vegada més, Bastidas no està a la altura.”

Alzira, 13 de febrer de 2015.

En diverses ocasions hem denunciat la falta de concreció de l’ús de l’edifici de La Parrilla. S’han comentat varies coses però finalment pareix que el que impera en la decisió de quins òrgans o entitats s’instal•len a aquestes instal•lacions és l’oportunisme electoral del PP. Tenim tres exemples recents per tal d’acontentar dos sectors dels quals el PP pensa que no pot “deixar escapar” els seus vots, la cessió d’una part a l’Associació de Pensionistes el Júcar, el Museu Faller i ara la falla del Mercat sembla també tindrà un lloc a l’edifici.

Des de Compromís per Alzira ens preguntem què hi ha dels compromisos adquirits per la pròpia Alcaldessa quan, arrel de la última visita del Conseller de Justícia – en aquell moment encara Serafín Castellano- se va comprometre a canviar les instal•lacions del Jutjat del Penal de la Plaça Generalitat per la primera planta de l’edifici de La Parrilla.

Des de Compromís per Alzira hem plantejat des de fa mesos aquesta qüestió en diverses ocasions i no hem tingut cap resposta de l’equip de govern. Hem sabut que no hi ha cap comunicació de la Generalitat ni del ‘Ajuntament d’Alzira sobre el trasllat – quan se va dir al personal de justícia que en el mes de març es faria el trasllat – cosa que ens pareix molt greu donada la deficient situació de les actuals instal•lacions.

Amb el pas del temps, anem descobrint quines són les vertaderes prioritats del PP i l’administració de justícia no està entre elles. I no només per part de l’equip de govern local sino també de la Generalitat Valenciana pels 20 anys que porta sense posar en marxa el projecte de Palau de Justícia d’Alzira.

Jutjat Penal AlziraVisita amb Enric Morera, Síndic de Compromís a les Corts Valencianes, a les instal·lacions del Jutjat del Penal de la Plaça Generalitat (setembre de 2014).

Diego Gómez
Compromís per Alzira