Alzira, ciutat amiga de la infància, en tots els anys que ho és no ha fet cap

Alzira, 21 de febrer de 2015

PHOT0650Per a la majoria dels xiquets i xiquetes anar al parc és el moment més divertit del dia: juguen, s’engronsen, es tiren pel tobogan, pugen i baixen per les rampes, juguen a la cistella… No obstant això, per a altres xiquets i xiquetes, anar al parc és una altra i trist barrera més, que es suma a totes les que han d’enfrontar-se diàriament.

Com seu adonat, l’ajuntament ha fet una inversió a última hora de la legislatura en parcs infantils. Una despesa econòmica molt elevada que no ha comptat en cap moment amb jocs infantils adaptats per a xiquets i xiquetes amb discapacitat, o mobilitat reduïda.

Cal recordar-li a Elena Bastidas i al seu equip de govern del PP, que aquestes personetes també són ciutadans i ciutadanes d’Alzira, que també paguen ells o les seues famílies els corresponents impostos i que no estan essent considerades les seues necessitats com caldria. Des de Compromís per Alzira creiem que la política municipal ha d’actuar atenent a les necessitats de tots els seus ciutadans i ciutadanes i millorar la seua qualitat de vida.

Així pensem que l’adaptació dels parcs infantils afavoriria la inclusió de totes les criatures de la ciutat, sense cap tipus de barrera arquitectònica, on podrien gaudir com a infants que són de les mateixes activitats lúdiques que la resta, garantint la seua accessibilitat i on es permeta la participació de tots i totes. També cal pensar i dissenyar parcs on els pares o familiars que tinguen reduïda la seua mobilitat, hi puguen acompanyar als seus fills i filles i d’aquesta forma gaudir amb els més menuts.

És, per tant, necessari crear un projecte a Alzira on la integració i la normalització d’ús dels espais d’oci i lleure arriben a totes les edats. Un projecte que té com a basament la crida a la conscienciació i la solidaritat amb els més necessitats.

Columpios-Adaptados-0 (2)Els xiquets i xiquetes tenen molt que ensenyar-nos sobre inclusió. Es per això que ens toca als adults entregar-los l’espai per a compartir i aprendre amb la diversitat. Un espai de recreació pública per a tots i totes. Per tot això el nostre grup municipal presentarà una moció institucional al respecte al nostre ajuntament i inclourà en el seu programa electoral la creació de parcs infantils adaptats a les dificultats i necessitats d’aquests xiquets i xiquetes i de les seues famílies.
Aida Ginestar
Compromís per Alzira