Alzira, 3 de març de 2015.

jovespvHui volem desvelar un misteri i descobrir quants minuts li costa a la nostra benvolguda Alcaldessa el trajecte de sa casa fins el seu lloc de treball, és a dir, fins a l’Ajuntament, la casa de tots i totes els alzirenys i alzirenyes.

Hem quedat a una cèntrica plaça de la nostra ciutat, ens han dit que Elena Bastidas viu per ací. Les males llengües diuen que viu a València, però no pensem que siga cert que tota una Alcaldessa d’Alzira, amb dedicació exclusiva i amb eixe SOU (amb majúscules) tinga el menyspreu de viure a València, veritat? quasi impossible no? Però deixem-nos d’elucubracions i anem a resoldre el misteri.

Bé, a la plaça hem vist 4 dones fent barret assentades a un banquet. Els preguntem si saben on viu Elena Bastidas (ja sabeu que estes dones controlen qui entra i qui ix de cada portal sense aixecar-se del banc, son unes “cracks”) i ens responen que si, que viu a tal portal, a quines hores surt, si està o no està o si pensen això i allò. Els donem les gràcies i continuem amb la investigació.

Una vegada ens hem assabentat d’on viu, ens dirigim, cronòmetre en mà a calcular des del portal de sa casa, quant de temps tarda en arribar al lloc de feina caminant. El resultat és 7.59 minuts, a pas lent i tranquil. Quin luxe no? Poder anar a la feina a peu i tan a prop, ja volguérem molts. Tornem al mateix punt de partida, la casa de la nostra benvolguda alcaldessa, esta vegada provem amb patinet (ara que està tan de moda en algunes ciutats i certs regidors ho utilitzen habitualment) i bé, el resultat és similar, però més entretingut, la veritat i gens perillós. Al tornar Jose diu que provem amb bicicleta, però Àlvar diu que no hi ha carril bici, que és perillós tant de trànsit però, decidim arriscar-nos i provar, de vegades cal fer bogeries i la vida son 4 dies diuen. Esta vegada el resultat és meravellós, 6 minuts i a més a més fem una activitat física i saludable. Ara és l’hora de provar amb cotxe però, treure el cotxe del garatge, anar i deixar el cotxe a l’aparcament, veritablement superem el 12 minuts, no és viable, per no dir com és d’insostenible. Per últim, Marina diu que farà de xofer i Jose d’Alcaldessa, pugem al cotxe. Encenem l’aire condicionat, ja són les 14:00 i ja fa “caloret faller” I…sorpresa amb aquest mitjà de transport hem calculat que l’alcaldessa li costa 5 minuts arribar al seu lloc de feina. Un estalvi de temps de 2.59 minuts. Espectacular!

Ara entenem perquè porta tants anys amb xofer particular per accedir al lloc de feina. Els minuts son or! I el xofer encara que ens coste a preu d’or és totalment necessari, veritat? Tot siga perquè cada dia la nostra benvolguda Alcaldessa arribe a hora al lloc de treball. Perquè clar, això de caminar, conduir o gastar el transport públic, sembla ser poc modern per a la nostra Alcaldessa.

Dades a tindre en compte:
o Xofer: 43.331,90€ (Adscripció seguretat Alcaldia).
o Manteniment vehicle: 3.000€. (Pressupost 2015).
o Combustible: 3.000€.(Pressupost 2015).
o Assegurança Vehicle: 900€.(Pressupost 2015).

Total 50.231,90 €

Comparativa:

o Despesa cotxes oficials Ciutat de València: 0.49€/hab.
o Despesa cotxes oficials Ciutat d’Alzira: 1.12€/hab.

Cotxe i xofer totalment justificats, o no. Què penseu?

Joves de Compromís per Alzira