MÉS DEMOCRÀCIA. L’AJUNTAMENT ÉS DEL POBLE.

_MG_2368Alzira, 11 de maig de 2015.

Per superar el nivell de desafecció política existent en aquestos dies, es necessari que les persones d’Alzira, prenguem consciència del paper que ens pertoca dintre de les decisions municipals. L’alcalde, com a primer representant de la corporació, i els regidors i regidores, han d’exercir el contacte directe amb el veïnat de forma biunívoca, per tal de detectar i resoldre els problemes de la ciutadania i traslladar i explicar les decisions municipals i els seus efectes en la nostra ciutat. La participació, la transparència i la claredat en la gestió, són imprescindibles en un Ajuntament modern i que es pretenga democràtic.

Per tot això des de Compromís per Alzira ens comprometem a:

– Realització de consultes directes (presencials i telemàtiques), que impulsen la democràcia directa, sobre temes importants (pressupost, PGOU, festes, reordenació del trànsit, limitació de velocitat a la ciutat, obres d’impacte, …).

– Creació del defensor dels veïns i veïnes, escollit per insaculació entre persones voluntàries proposades per institucions implantades a la ciutat i amb una duració determinada.

– Creació d’un sistema de comunicació directa dels ciutadans i ciutadanes amb l’Ajuntament de les anomalies, irregularitats o arbitrarietats en la prestació dels serveis, així com la realització d’auditories veïnals i seguiment dels objectius i els indicadors del nivell de satisfacció, bon viure i benestar de la ciutat.

– Creació de l’oficina de transparència obrint a la ciutadania les dades públiques de l’Administració. Posant a disposició pública i lliure les següents dades:

– Retribucions i patrimoni de l’alcalde i regidors i regidores.

– Criteris de remuneració de l’alcalde i regidors i assessors.
– Limitar els càrrecs de confiança i publicació de la seua relació i serveis als què estan adscrits.

– Informació clara i comprensible sobre l’estructura organitzativa de l’Ajuntament, tant a nivell polític com a administratiu (corporació, plantilla municipal, organització per departaments, estadístiques sobre personal…)

– Informació precisa sobre l’inventari municipal d’immobles (tant propis com llogats), vehicles oficials i elements patrimonials de valor històric i/o artístic rellevant.

– Transparència en les contractacions d’obres i serveis

Aquestes són propostes del nostre programa electoral per a la pròxima legislatura. Alzira pot tornar a somriure i Compromís vol ser la clau del canvi.

Compromís per Alzira

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *