Compromís per Alzira exigeix que l’ambulància de Suport Vital Bàsic estiga a Alzira

NP Ambulància 150522Gómez: “Hem presentat un escrit a la Comissionada del Departament de Salut de la Ribera amb aquesta demanda i demanant informació sobre els serveis sanitaris actuals i els que van a haver aquest estiu. Des de Compromís continuarem amb la més ferma oposició a que es continuen retallant serveis sanitaris als ciutadans d’Alzira.”

Alzira, 22 de maig de 2015.

Compromís per Alzira ha denunciat reiteradament que la base de l’ambulància de suport vital bàsic que hi havia a Alzira es va traslladar a Algemesí. Hem presentat mocions demanant que la tornen a posar a Alzira i, al Ple, l’Alcaldessa i la regidora de sanitat van dir que ja ho havien demanat. Pareix que Elena Bastidas pinta poc per què ens consta que ara la comissionada ha dit que l’ambulància de Suport Vital Bàsic que ens correspon a Alzira es va a portar aquest estiu a Sueca i Cullera, i no sabem si va a ser de manera definitiva.

Els ciutadans de Alzira primer vam fer de conillets d’índies del PP per provar la seua manera de privatitzar la sanitat. En la proves diagnòstiques durant anys ens han deixat als alzirenys a la cua, darrere de tots els que venien d’altres departaments. Van reduir el personal de les urgències dels centres de salut i en vacances es redueix el personal sanitari ja que no el substitueixen. En lloc de pediatres contracten metges de família, van reduir el servei d’atenció domiciliària i van sobrecarregar una primària ja curta de personal. A l’estiu ens tanquen els centres de salut per la vesprada en atenció ordinària i només deixen al personal d’urgències que també han reduït.

Fa dos anys va venir l’antic comissionat i va decidir portar l’ambulància de suport bàsic que correspon a Alzira al seu poble, Algemesí (en lloc de demanar més dotació d’ambulàncies). I ara han dit aquest estiu l’ambulància d’Alzira es va a traslladar a Sueca i Cullera. Són retalls dels serveis sanitaris que realitza l’empresa davant la passivitat de la senyora Elena Bastidas i la Conselleria de Sanitat. En el cas de l’ambulància de suport vital bàsic es la mateixa Comissionada que ha de vetllar pels drets dels ciutadans enfront de l’empresa, la que ha de donar el vistiplau a aquestes retallades.

Des de Compromís per Alzira volem que la gestió de la sanitat siga pública; però mentre arriba el moment, tenim clar que cal fer front a una empresa que està cobrant prop de 700 euros per càpita (per cada ciutadà de la Ribera), i que tot i la crisi tots els anys els han anat pujant aquesta quantitat, mentre que l’empresa ha anat retallant en substitucions de personal i serveis – però cobrant per realitzar-los, amb la sola intenció d’obtenir més beneficis per als seus accionistes. I tot això davant de la passivitat de la Comissionada i Elena Bastidas.

Compromís per Alzira

Arxivat en: Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *