Compromís va presentar fa unes setmanes, Diego Gómez, actual alcalde, com a candidat a encapçalar el govern d’Alzira en un acte on també va participar Joan Baldoví, el diputat estatal millor valorat segons les últimes enquestes del CIS i que va ser presentat per la regidora de Serveis Social i Igualtat, Marina Mir.

L’Auditori de la Casa de la Cultura es va omplir per escoltar el balanç i les propostes de futur que va llançar Gómez. L’alcaldable de Compromís va manifestar que “nosaltres no volem parlar de resultats, volem ser la clau de futur d’Alzira” i va afegir: “Volem una Alzira solidària, un referent per a la comarca i pel País, Compromís vol ser un orgull per Alzira”.

Diego Gómez va assenyalar, referint-se a aquesta legislatura, que els militats i simpatizants de Compromís “han de traure pit del nostre tarannà, del nostre somriure, de la nostra forma de fer política, de tractar amb la gent i de respondre a les seues necessitats”.

Sobre la legislatura que acabarà e pròxim 26 de maig el candidat va explicar que s’ha treballat “per a les persones” amb la participació, atencions socials, polítiques inclusives, transparència, millora en l’ocupació o l’impuls de la sostenibilitat amb la peatonalització de Pérez Galdós, Santa Rita i Hort dels Frares o en el medi ambient.

En matèria económica, Diego Gomez, va resaltar que s’ha rebaixat el deute municipal i “s’han rebaixat els impostos als ciutadans”.

També va recalcar que Alzira s’ha transformat “en una ciutat amable, oberta i amb gent al carrer” amb esdeveniments com la Nanofest, Biosfira, Art al Carrer, esdeveniments esportius, millora del Poliesportiu, fira per a joves i “amb l’ogull” de tindre dos Patrimonis de la Humanitat.

“Hem de traure pit de la peatonalització, l’anell verd, els miradors del Xúquer, canal de les Basses, recuperació de l’Hospital, Casa Jove, nou edifici de la Policia Local o la restauració del Palau de Cassassús”, va explicar Gómez entre altres accions culturals, socials i econòmiques.

Projectes en clau de Futur

Diego Gómez va avançar algunes idees per continuar la transformació de la ciutat en un referent de sostenibilitat i de prosperitat. Entre elles, va destacar la 3ª fase de Pérez Galdós, estudi de millora de la mobilitat en la zona de la Plaça Major, Sant Agustí i l’Avinguda Sants Patrons, a banda de la segona fase del canal interceptor, anell verd i la via verda de la Barraca.

Altres infraestuctures que han de finalitzar-se són: edifici de la Policia Local, Casal Jove, seguiment de la construcció del Palau de Justícia, museu Casa Alós o l’eidfici de bombers, a banda de adequar el sostre del Fontana Mogort la posada en marxa del port de les piragües.

Per altra banda Gómez va insistir “en dur a terme el Pla d’Igualtat, crear el consell de la dona i reforçar la lluita contra la violencia masclista. Tambe reforçar les actuacions dirigides a les persones majors o el seguiment del refugi per animals de la Mancomunitat.

“Seguirem amb els esdeveniments al carrer perquè nosaltres volem una ciutat alegre i dinámica, hem de baixar al carrer, parlem amb la gent i expliquem que som valencians, de la Ribera i d’Alzira, que som gent honesta i honrada”, va emfatitzar el candidat.

Respecte a l’àrea económica Diego Goméz va explicar que aprofundirà “en la reducció del deute municipal, el seguiment a les ajudes per les inundacions, el reforçament de de l’empleabilitat, millora del polígons industrials amb ajuda de l’IVACE o el projecte de reforma de la Casona de la Murta.

Per la seua part, Joan Baldoví, en clau estatal, es va mostrar o optimiste de cara a l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat: “fins al minut 89 hi ha partit, i aquestos pressupostos són molt millors que els del PP i significarien, per eixemple la conexión d’Alzira i la Ribera amb l’AP-7.