Diego GómezGómez: “Estem pendents que el Ministeri del Sr. Montoro es pronuncie sobre la legalitat de l’operació de crèdit de l’Hort de Redal.”

Alzira, 4 de febrer de 2015

El regidor d’hisenda ens diu com hem de fer les coses però no entra al fons de l’assumpte que des de Compromís plantegem que és l’operació de crèdit de quasi 8 milions d’euros que es preveu al pressupost municipal de 2015 per a pagar l’Hort de Redal als seus anteriors propietaris.

Des de Compromís per Alzira coneixem les lleis. Per eixa raó hem presentat escrit davant la Delegació de Govern per a que estudie la legalitat de l’operació de crèdit de l’Hort de Redal per si l’acte puguera ser nul per incompliment de l’estabilitat pressupostària. I ho hem fet perquè a la documentació del Pressupost per al 2015 es reconeix que no es compleix la regla de despesa ni l’estabilitat pressupostària.

Recordem que Bastidas i el PP amaguen tres aspectes sobre aquest tema: En primer lloc que l’Ajuntament d’Alzira pagarà més diners per l’expropiació del que correspondria en un principi per no haver atés puntualment el que es va pactar l’any 2010 amb els anteriors propietaris. En segon lloc perquè caldrà aprovar un Pla econòmic financer que segurament suposarà retalls de despeses o serveis o augment d’impostos. I en tercer, que, encara que el nivell de deute no superarà el que la llei exigeix, es queda només 5 punts per baix, en el 70 % (d’aquesta manera augmentarà en 16 punts ja que l’Ajuntament estava en el 54 % d’endeutament).

És veritat que hem presentat un recurs al Pressupost Municipal però en l’escrit ja diem: “demanem que aquesta operació quede en suspens fins que es tinguen tots els informes favorables perquè el motiu d’aquesta impugnació se limita únicament a aquesta operació de crèdit i no la resta de partides del pressupost municipal que, encara que el nostre grup no està d’acord en la seua totalitat no son objecte d’impugnació, sense prejudici de futurs canvis si son possibles.”

En definitiva, no hem impugnat el Pressupost com a tal sino que hem posat l’èmfasi en una operació de crèdit que ens lliga de peus i mans i que dona poc marge de maniobra a l’Ajuntament d’Alzira, ja que fins el 2019 caldrà pagar 1 milió d’euros anuals.

Per tant, Sr. Lahuerta, no s’avance als aconteixements no siga cas que el Sr. Montoro es pronuncie sobre la legalitat de l’operació de crèdit de l’Hort de Redal i siguen vostés els que fan el ridícul.

Diego Gómez- Portaveu G.M. Compromís Alzira