DSC_0141

 

Alzira, 16 de desembre 2015.

Aquest matí han comparegut en roda de premsa el portaveu local de Compromís a Alzira, Vicent Ginestar, el portaveu del Grup Municipal Compromís per Alzira, Diego Gómez així com la regidora Adelaida Pau i el responsable de política municipal Carles Aranda.

El motiu de la roda de premsa era anunciar que l’Assemblea local de Compromís a Alzira va decidir el passat divendres obrir el procés de primàries a tota la ciutadania, tant per a triar el candidat a l’Alcaldia com per a triar la resta de la llista.

Vicent Ginestar, portaveu local, ha detallat el procediment per a inscriure’s per a ser candidat o candidata i per a inscriure’s al cens electoral. Des del dilluns 15 i fins el dia 19 de desembre s’obri el procés per a presentar candidatures a la llista electoral de Compromís per Alzira. Una vegada presentats els candidats i candidates, hi haurà un termini per a la recollida d’avals, del 22 al 28 de desembre. En el cas de la nostra ciutat, per a la candidatura a l’Alcaldia fan falta 6 avals i per a la resta de la candidatura fan falta 2. Accedint a la web http://primaries.compromis.net es pot emplenar el formulari de precandidat.

Donat també que es tracta d’un procés de primàries obert, aquelles persones empadronades a Alzira i majors de 16 anys poden registrar-se per a formar part del cens electoral i així poder votar als candidats i candidates que es presenten. En aquest cas el termini és fins el 21 de gener i mitjançant la mateixa web, http://primaries.compromis.net, omplint el formulari de participació.

La votació serà el pròxim 31 de gener de manera presencial i els dies 28, 29 i 30 de gener per internet.

Diego Gómez, ha incardinat aquest procés dins del procés de primàries que Compromís està realitzant a la resta del País, tant per a la Presidència de la Generalitat com per a les llistes de les circumscripcions de Castelló, València i Alacant com a les candidatures i llistes municipals.

En aquest sentit, Gómez ha manifestat que ja ha formalitzat la seua candidatura a la elecció per ser el candidat a l’Alcaldia d’Alzira per Compromís, “per tal de canviar la forma de fer política al nostre Ajuntament”. També ha anunciat que un company del col•lectiu d’Alzira, Vicent Alonso, ha presentat la seua candidatura per a anar a la llista de les Corts per València.

Per últim, Gómez ha anunciat la campanya Participa!, campanya per la que els ciutadans i ciutadanes poden presentar propostes per al Programa Electoral Municipal. Només cal entrar a la web http://compromis.net/participa/.

I no només aixó, també es poden presentar propostes al Programa de Compromís a les Corts Valencianes de 2015 o apuntar-se a les sectorials per a participar directament en l’elaboració del programa.