Alfred Aranda, regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira

A proposta del grup municipal Compromís per Alzira, la Corporació ha aprovat dedicar un parc a Carme Miquel i un carrer a Vicent Esteve. Som la primera ciutat del País Valencià que els atorga aquest reconeixement i estem convençuts que prompte s’hi afegiran altres pobles. Volem donar visibilitat les persones que han dedicat gran part de la seua vida i del seu treball a dignificar i normalitzar l’ús de la nostra llengua, a potenciar la innovació pedagògica, a defensar l’escola pública i de qualitat, a despertar consciències i a estimar la nostra terra.

A més de mestres, sindicalistes i membres destacats d’Escola Valenciana, són escriptors.  Carme Miquel és autora de més d’una trentena de llibres de narrativa i assaig de literatura infantil, juvenil i d’adults. Entre els seus premis i guardons figura el de novel·la Ciutat d’Alzira de 1998 per l’obra Aigua en cistella. Fou membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua des de l’any 2006 fins a la seua mort.

Vicent Esteve, mestre d’Alzira, defensor de la normalització del valencià a l’escola. Guardonat per la Diputació de València amb el premi Reconeixement de la Cultura 2019 pel foment i divulgació de la cultura i la literatura valenciana. Autor d’El temps guanyat. Memòries d’un mestre valencià, on narra la seua infantesa a Alzira, l’agitació política clandestina durant els darrers anys de la dictadura, els episodis de la transició democràtica i també analitza el funcionament intern dels sindicats.

Tant el parc Carme Miquel com el carrer mestre Vicent Esteve estan a prop del CEIP L’Alborxí i del CEIP Blasco Ibañez, de manera que els alumnes, que acudeixen a aquests centres, comprovaran que els mestres es mereixen un carrer. Perquè els professionals de l’ensenyament  fan un treball que no es paga amb diners.

Compromís, sempre, en defensa de la nostra identitat. Volem carrers i places que parlen en valencià  als veïns i visitants.