Article d’opinió d’Alfred Aranda i Mata, regidor de Cultura a l’Ajuntment d’Alzira.

La Regidoria de Cultura, conscient de la importància de la cultura com el millor antídot contra l’avorriment, va posar en marxa  diverses actuacions per tal de fer front a la situació de confinament iniciada al mes de març. Assumírem que era absolutament necessari mantenir un accés fàcil a la cultura per a tots els alzirenys i alzirenyes ja que venien dies difícils.

Els regidors i les regidores de Compromís sempre hem potenciat els actes participatius, solidaris i alegres que tenen lloc a les nostres places i carrers. Però, donades les circumstàncies, hem actuat amb responsabilitat i hem promogut activitats culturals que ajuden a entretenir i a conscienciar la gent perquè es quede a casa mentre dure la pandèmia.

Ja han passat més de 40 dies i, en fer un primer balanç de la gestió cultural feta, volem manifestar el nostre agraïment a tots els veïns i veïnes per la gran acceptació amb què han acollit i dut a cap les nostres propostes. I també per la seua comprensió per aquelles iniciatives que no hem pogut realitzar per qüestions de seguretat i sanitàries.  

Cal destacar la implicació dels tècnics de cultura: Jordi Verdú, Óscar Valiente, Jorge Palau,  Elisa Torremocha, Lambert Penalba, Asun Perepérez així com Elsa Esplugues i els seus equips perquè s’han bolcat en el seu treball -la major part fet telemàticament- aportant imaginació i recursos.

Hem treballat en coordinació amb les regidories d’Educació, Serveis socials i Festes, però també amb Turisme i Sanitat per tal d’oferir un gran ventall  d’opcions d’entreteniment i de divulgació.

Esperem tornar a la normalitat el més prompte possible i oferir espectacles, concerts, exposicions, cinema i encontres que facen d’Alzira una ciutat alegre, amable i solidària.

Aquestes són algunes de les actuacions realitzades:

1- difusió d’activitats a través de les xarxes socials i d’Alzira ràdio de la campanya “Cultura a casa” espectacles infantils, teatre, dansa, circ, concerts, recitals…  el “Nanofest TV” un programaon han participat artistes i monitors locals ique ha tingut més de 3300 reproduccions el dia de l’estrena. Contes per a la ràdio“: dedicats als xiquets i xiquetes que compleixen anys eixe dia. “Pintant a casa”. exposició dels treballs dels alumnes de l’Escola d’arts plàstiques municipal d’Alzira. “Les bibliotecàries i els bibliotecaris amb Carmelina Sànchez Cutillas” que organitza l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. 

2- activitats de creació personal que podem compartir com “Tu sí que pintes”. de dibuixos per a pintar de persones que tenen un especial protagonisme durant la pandèmia. 2 concursos de relats breus 1. Tema: Què faràs el primer dia que pugues entrar de nou a la teua biblioteca?. 2.  Tema: Relats des de la finestra.  2 concursos de dibuix: 1. Disseny de samarreta. Tema: Anirem de festa. Com t’agradaria celebrar el primer dia que puguem tornar a la normalitat. 2.  Tema: “La finestra indiscreta. Dibuixa el que veus des de ta casa. 2 concursos de decoració de balcons: 1. Dia del llibre. 23 d’abril”: cartell amb el dibuix d’una flor i el títol d’una obra recomanada.  2. La festa del Nanofest TV.