Aquest Pla suposa una col·laboració estreta entre la Generalitat i l’Ajuntament per facilitar l’accés a l’habitatge en condicions dignes, revitalitzar les zones necessitades dels diferents barris, i a la vegada dinamitzar el sector de la construcció local


Alzira, 4 de maig de 2023. La cap de llista de Compromís a la circumscripció de València per a les Eleccions Autonòmiques, Maria Josep Amigó, i el candidat de Compromís a l’Alcaldia d’Alzira, Alfons Domínguez, han presentat a Alzira la proposta per al desenvolupament d’un Pla Edificant de vivenda pública, que done resposta a la necessitat en matèria d’habitatge que té la ciutadania, especialment la gent jove, a tot el País Valencià. La proposta té com a objectiu contribuir a garantir l’accés a una vivenda digna per a totes les persones que així ho desitgen, a través d’augmentar el parc de vivenda pública i de qualitat en venda i lloguer.

En el cas d’Alzira, aquesta proposta es vincula amb les propostes de creació d’una Oficina Municipal de vivenda, que es coordine amb l’oficina comarcal; el Pla Municipal d’Habitatge 2023 – 2030 que incloga una Estratègia de Rehabilitació de l’Entorn Construït d’Alzira, i l’ampliació del parc públic municipal de vivenda per a la creació d’una borsa d’habitatge assequible i sostenible, que es destine al menys un 40% a persones joves i persones amb risc d’exclusió. Per a elaborar més detalladament estes accions se seguiran les directrius d’un estudi sobre accés a l’habitatge que està elaborant l’actual equip a través de l’Agenda Urbana.

Per al candidat a l’alcaldia d’Alzira, Alfons Domínguez, són mesures “que seguiran l’estela del que es faça des de la Generalitat i també intentarem treure finançament dels Fons Europeus Next Generation. En definitiva, seran accions que impulsen i faciliten una oferta pública i privada de vivendes més sostenibles, amb menors emissions i consums d’energia, d’aigua i de recursos amb el mateix confort, fent d’Alzira una ciutat amable i inclusiva. Açò no tan sols farà que les joves i la resta de ciutadans puguen accedir en millor condicions a una vivenda digna, sinó que també ajudarà a crear llocs d’ocupació de qualitat i ajudar a situar-se en el lideratge a les nostres empreses en un sector com el de la rehabilitació o la bioconstrucció”.

La cap de llista de Compromís a la circumscripció de València per a les Eleccions Autonòmiques, Maria Josep Amigó, ha incidit en la necessitat d’ampliació de l’habitatge públic per acostar-nos a les dades de les grans ciutats europees. “A Compromís considerem que ens cal un parc de vivenda pública més nombrós que el que tenim actualment, que no arriba al 2%. Apostem pel Pla Edificant de l’Habitatge perquè la societat puga accedir a la vivenda pública i de qualitat en millors condicions que les actuals” ha destacat Amigó.